4. Svjetsko prvenstvo hrvatskih klubova izvan Hrvatske: Reprezentacija Vojvođanskih Hrvata zauzela 4. mjesto

Sport
Typography

U Zagrebu je danas popodne, na stadionu Hrvatskog Dragovoljca u zagrebačkom Sigetu, svečano otvoreno  4. Svjetsko prvenstvo hrvatskih nogometnih klubova izvan Domovine. Prvenstvo će trajati do petka 28. lipnja kada je svečano zatvaranje na stadionu Sv. Josipa Radnika u Sesvetama.    

Na ovogodišnje prvenstvu nastupa šest momčadi koje su podijeljene u dvije skupine. U skupini A igraju: FC Canberra (Australija), SC Croat San Pedro (USA) i NK Pajde Möhlin (Švicarska). U skupini B igraju: SV Slavonija Bern, Croatia Toronto i Reprezentacija Vojvođanskih Hrvata.
 
U prvoj utakmici Skupine A, branitelji naslova NK Pajde Möhlin iz Švicarske igrali su neriješeno 1:1 (1:0) u utakmici protiv SC Croat San Pedro iz SAD-a. U utakmici skupine B,  Reprezentacije vojvođanskih Hrvata pobijedila je Slavoniju Bern rezultatom 5:1 (4:0).
Reprezentacija vojvođanskih Hrvata je zauzela 4 mjesto.
 U utakmici za 3. mjesto nogometaši NK Pajde Möhlin deklasirali su reprezentaciju Hrvata iz Vojvodine s čak 8:0. Momčad Hrvata iz Australije, Canberra je u utakmici za 5. mjesto savladala momčad Slavonije iz Berna s visokim rezultatom od 6:3.
Momčad Croat San Pedro iz SADa pobjednik je 4. Svjetskog nogometnog prvenstva hrvatskih nogometnih klubova izvan Domovine.Croat San Pedro je titulu najboljeg kluba u hrvatskom iseljeništvu odnio pobjedom nad momčadi Croatije iz Toronta
 
Powered by WordPress.