Imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u Subotičkoj biskupiji

SUBOTICA U SRCU
Typography

Subotički biskup mons. Slavko Večerin donio je odluke o imenovanjima na pojedine službe, razrješenjima i premještajima svećenika Subotičke biskupije, objavljene u najnovijem broju biskupijskoga službenog glasila „Letterae Circulares“.  

 
Vlč. István Dobai razriješen je službe zamjenika ravnatelja Svećeničkog doma Josephinum.
 
Vlč. Luka Poljak i vlč. Dávid Sáfrány imenovani su povjerenicima za misijski pastoral Subotičke biskupije.
 
Vlč. dr. Endre Horváth razriješen je službe župnika Župe Imena Marijina u Sivcu, upravitelja župa sv. Stjepana kralja u Kruščiću i Presvetog Srca Isusova u Crvenki te imenovan župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja u Hajdukovu i upraviteljem Župe sv. Katarine Aleksandrijske u Šupljaku.
 
Vlč. László Hajdú, upravitelj Župe Svih svetih u Čonoplji, imenovan je upraviteljem Župe Imena Marijina u Sivcu.
 
Vlč. László Magó, razriješen je službe župnika Župe sv. Pavla u Kanjiži i imenovan župnikom Župe sv. Margarete u Bečeju.
 
Preč. Dániel Mester, razriješen je službe župnika Župe sv. Jurja u Molu te imenovan župnikom Župe sv. Pavla u Kanjiži.
 
Vlč. Miklós Világos, razriješen je službe župnika Župe sv. Margarete u Bečeju te imenovan župnikom Župe sv. Jurja u Molu.
 
Preč. Mirko Štefković i preč. Csaba Szabó Szepesi imenovani su glasnogovornicima Subotičke biskupije.
 
Prof. dr. Ivica Ivanović Radak imenovan je sudskim vikarom (oficijalom) Subotičke biskupije.
 
Mons. Ferenc Fazekas, generalni vikar, razriješen je službe župnika Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Bačkoj Topoli i imenovan župnikom Župe sv. Jurja u Subotici.
 
Vlč. mr. József Szakály razriješen je službe župnika Župe Isusa Radnika u Subotici te imenovan župnikom Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Bačkoj Topoli.
 
Mons. dr. Géza Zapletán razriješen je službe župnika Župe sv. Anđela Čuvara u Kanjiži te imenovan župnikom Župe Isusa Radnika u Subotici.
 
Vlč. István Palatinus razriješen je službe župnika Župe sv. Jurja u Subotici te imenovan župnikom Župe sv. Anđela Čuvara u Kanjiži.
 
Vlč. Arnold Lukács, razriješen je službe župnog vikara Župe Marija Majka Crkve u Subotici, te stavljen na raspolaganje Zrenjaninskoj biskupiji za period od tri godine.
 
Vlč. Patrik Tvorek, razriješen je je službe župnog vikara Župe sv. Terezije Avilske u Subotici, te stavljen na raspolaganje Krčkoj biskupiji na razdoblje od jedne godine.
 
Preč. Róbert Erhard razriješen je službe župnika Župe Imena Marijna u Novom Sadu te imenovan župnikom Župe sv. Petra i Pavla u Bajmoku.
 
Mons. Attila Zsellér razriješen je službe župnika Župe sv. Ivana Krstitelja u Hajdukovu te imenovan župnikom Župe Imena Marijina u Novom Sadu.
 
Vlč. József Koleszár razriješen je službe župnika Župe sv. Katarine Aleksandrijske u Šupljaku te imenovan pomoćnikom ravnatelja Svećeničkog doma Josephinum i pomoćnikom u Ekonomatu biskupije.
 
Vlč. Zsolt Bende, razriješen je službe župnika Župe sv. Petra i Pavla u Bajmoku te imenovan župnikom Župe sv. Stjepana kralja u Kruščiću i upraviteljem Župe Presvetog Srca Isusova u Crvenki.
 
Vlč. Dražen Dulić razriješen je službe župnika Župe sv. Josipa Radnika u Đurđinu i imenovan je župnikom Župe sv. Petra i Pavla u Bačkom Monoštoru.
 
Vlč. Daniel Katačić razriješen je službe župnog vikara Župe Imena Marijina u Novom Sadu, te imenovanu upraviteljem Župe sv. Josipa Radnika u Đurđinu.
 
Vlč. Nebojša Stipić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Antuna Padovanskog u Čantaviru te imenovan župnim vikarom Župe Imena Marijna u Novom Sadu s pripadajućom Župom sv. Roka u istom gradu.
 
Vlč. Luka Poljak razriješen je službe župnog vikara Župe Presvetog Trojstva u Somboru te imenovan župnim vikarom Župe sv. Jurja u Molu.
 
Preč. Josip Pekanović, razriješen je službe upravitelja Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Somboru i Župe sv. Nikole Tavelića u Somboru.
 
Preč. Josip Štefković razriješen je službe župnika Župe sv. Pavla u Baču s pripadajućim župama sv. Karla Boromejskog u Tovariševu i sv. Josipa u Deronjama te upravitelja Župe sv. Jakova u Plavni s pripadajućom Župom sv. Ane u Bačkom Novom Selu, i imenovan župnikom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Somboru i upraviteljem Župe sv. Nikole Tavelića u istom gradu.
 
Vlč. dr. Marinko Stantić, razriješen je službe župnika Župe Marija Majka Crkve u Subotici te imenovan župnikom Župe sv. Pavla u Baču s pripadajućim župama u Tovariševu i u Deronjama te upraviteljem Župe sv. Jakova u Plavni s pripadajućom župom u Bačkom Novom Selu, te vršiteljem dužnosti dekana Bačkog dekanata.
 
Preč. Željko Šipek, razriješen je službe župnika Župe sv. Marka Evanđelista u Žedniku te imenovan župnikom Župe Marija Majka Crkve u Subotici i rektorom Biskupijskog svetišta Gospe od Suza na Bunariću.
 
Preč. Franjo Ivanković razriješen je službe župnika Župe Presvetog Srca Isusova u Tavankutu s pripadajućim vikarijama sv. Ane u Gornjem Tavankutu i Uzvišenja sv. Križa u Ljutovu te imenovan župnikom župe u Žedniku.
 
Vlč. Marijan Vukov, razriješen je službe župnika Župe Uskrsnuća Isusova u Subotici te imenovan župnikom Župe Presvetog Srca Isusova u Tavankutu s pripadajućim vikarijama.
 
Vlč. Vinko Cvijin, razriješen je službe župnika Župe sv. Jurja u Vajskoj i upravitelja Župe sv. Ilije u Bođanima, te imenovan župnikom Župe Uskrsnuća Isusova u Subotici.
 
Preč. Goran Vilov, razriješen je službe župnika Župe sv. Petra i Pavla u Bačkom Monoštoru te imenovan župnikom Župe sv. Jurja u Vajskoj i upraviteljem župe u Bođanima.
 
Vlč. Damjan Pašić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Petra i Pavla u Bajmoku.
autor: ika.hr