HKPD "Stanislav Preprek" iz Novog Sada raspisao natječaj za kratku priču

Events
Typography

Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom. Tema priče je slobodna. Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje. Priče se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju.

Priča može imati najviše 8.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12.

 

Priča se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu:

HKUPD „Stanislav Preprek",Cara Dušana 4,21000 Novi Sad,ili na e-mail adresu: tomlekin@eunet.rs. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite, pri čemu u rubrici „subject" treba naznačiti ime i prezime autora.

Rok slanja priče je 1. kolovoza 2017. godine.

Peteročlano uredništvo odabrat će najboije radove za Zbirku kratkih priča „Preprekova jesen 2017.", koja će biti tiskana od strane Društva, te će tročlani žiri rangirati prve tri.

Na promociji Zbirke, predviđenoj za 10. listopada 2017. godine uz prigodni program članova HKUPD „Stanislav Preprek", prvoplasirane tri priče će pročitati autori.

                                         Ivanka Horvatić, predsjednica HKUPD „Stanislav Preprek"

Powered by WordPress.