Konferencija za medije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini povodom predstojećih izbora

U Subotici je 27. svibnja u Domu Demokratskog savez Hrvata u Vojvodina održana konferencija za medije povodom predstojećih izbora. Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) izlazi  na predstojeće izbore na svim razinama u Republici Srbiji u okviru širokog saveza proeuropskih stranaka i pokreta okupljenih u koaliciju Ujedinjena demokratska Srbija, koju čine članice Vojvođanskog fronta, organizacija Srbija 21, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum. Na lokalnim izborima i za pokrajinski parlament u koaliciji Vojvođanski front. Na lokalnim izborima DSHV-e u koaliciju sudjeluju u  Zrenjaninu, Novom Sadu, Beočinu, Baču, Nova Crnja, Subotici, Opovu, Pančevu, Somboru, Staroj Pazovi.

„Vijeće Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini je koncem prošle godine donijelo odluku da sudjeluje na svim razinama iz razloga što nam je stalo do budućnosti Srbije. Srbiju vidimo kao 28 članicu Europske unije. Mi smo dio proeuropskih snaga u Srbiji. Europska unija ne bi trebala imati alternativu za Srbiju. Kada je u pitanju organizacija države, mi smo za modernu Srbiju, za državu u kojoj će vladati vladavina zakona, u kojoj će se demokracija ostvariti u punom kapacitetu, da ćemo imati neovisne institucije, da će mediji biti slobodni, ali i  Srbiju državu, visoko decentraliziranu. 
Na predstojeće izbore na svim razinama u Republici Srbiji u okviru širokog saveza proeuropskih stranaka i pokreta okupljenih u koaliciju Ujedinjena demokratska Srbija, Mi smo dio proeuropskih snaga u Srbiji.“, istakao je Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a.
Snimku u trajanju od 18 minuta sa konferencija za medije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini povodom predstojećih izbora možete pogledati ovdje 
 
 Hrvatske novine vijesti