Nove vijesti Hrvata u Srbiji: Julijana Adamović predstavlja roman „Divlje guske“ u Subotici

Poštovani čitatelji,  Web-site „Hrvatske novine vijesti“ poslušajte i pogledajte Nove  vijesti-Hrvata u Srbiji od 25. studenog u trajanju od 37 minute u produkciji medija na hrvatskom jeziku Hrvatskih novina vijesti iz Subotice. 

Nove vijesti se sastoje iz: priloga sa s predstavljanja romana Julijana Adamović „Divlje guske“ u Subotici
Nove Vijesti-Hrvata u Srbiji objavljujemo na i na  YouTube canalu Hrvatskih novina i ovdje na portalu 
Radujemo se suradnji! 
Uredila: Natalija Radovanović 
Produkcija:Hrvatske novine vijesti-studeni 2019.
U Subotici je 21. studenog u Gradskoj knjižnici hrvatska spisateljica Julijana Adamović predstavlila roman „Divlje guske“ što možete pogledati ovdje u snimki koja traje 37 minuta. Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata je organizirao predstavljanje, a moderator je Tomislav Žigmanov ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
 
Julijana Adamović rođena je u Plavnoj. Po zanimanju socijalni pedagog. Magistrirala dječju i adolescentnu psihijatriju.
Objavila je zbirku priča “Kako su nas ukrali Ciganima” (SN Privlačica, Vinkovci, 2008), koja je nagrađivana kao najbolje debitantsko djelo u Hrvatskoj 2008. nagradom Kiklop i nagradom Ivana i Josipa Kozarcaza najbolji prvijenac Slavonije u 2008.
U nakladi VBZ Zagreb 2009-e objavljuje zbirku kratkih priča pod nazivom “Konzerviranje”. Roman za djecu “Da ti pamet stane” izlazi u nakladi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Zagreb, 2013. Iste godine objavljuje i zbirku priča za djecu “Dnevnik sivog mačka i druge priče” (Naklada Jurčić, Zagreb, 2013.), koju je napisala u suautorstvu sa svojim tada dvanaestogodišnjim sinom, koji se krije iza pseudonima SergeiChatgris.  
Zbirku priča "Glineni anđeli" objavljuje u Nakladi Jurčić, Zagreb, 2016. godine., a za istu je dobila stipendiju Ministarstva kulture, te stimulaciju za uspješno djelo.
Objavila je i zbirku poezije "Sunce na šalteru", Semafora, 2015.
U 2018-oj objavljuje roman "Divlje guske", u nakladi HenaCom, Zagreb. S navedenim romanom ulazi u uži izbor nagrada Gjalski i Libar za vajk.
Višestruka je dobitnica stipendije stipendije Ministarstva Kulture RH, te novčane stimulacije za uspješno djelo u 2016-oj ( Glineni anđeli).
Priča “Božica i važne stvari” provnagrađena je na natječaju za najbolju priču Gradske knjižnice Samobor 2013.
Objavila i nekoliko stručnih radova i osvrta, te ilustriranu brošuru za djecu žrtve/svjedoke u sudskom postupku “Luka na sudu”.  
Proznim djelima zastupljena je u brojnim skupnim zbirkama i na portalima, te u književnom časopisu Vijenac, RE, Artikulacije