Koncert po nazivom „Nebo je granica“ Subotičkog tamburaškog orkestra i Gordane Vidaković

Subotički tamburaški orkestar je u Gradskoj vijećnici u Subotici 3, 4 lipnja održao koncerte po nazivom „Nebo je granica, na programu je bila pop, rok, jazz glazba. Na koncertu su nastupili uz Subotički tamburaški orkestar, Subotički tamburaški kvartet i gost večeri Gordana Vidaković. Koncertom pod nazivom „Nebo je granica“ je ravnala Sonja Berta, a posjetitelji su se uvjerila da je Gordana Vidaković jedinstvena i neponovljiva.

Sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća jedna grupa zaljubljenika u tamburu razmišlja o tome da ponovo osnuje veliki orkestar od 20-ak i više članova koji su iskusni svirači da bi nastavili s razvojem na onom mjestu gde se prije toga stalo. Tako je 1976. nastao Subotički tamburaški orkestar.
Od svog osnivanja do danas orkestar je održao na stotine nastupa i koncerata. Nemoguće je nabrojiti sve koncerte i koncertne turneje, ali je neophodno navesti bar neke značajnije. Orkestar je gostovao u Novom Sadu, Zrenjaninu, Bečeju, Beogradu, Zagrebu, Celju, Opatiji, Vinkovcima, Osijeku, Rijeci i drugim mjestima na prostoru bivše Jugoslavije. Osim toga orkestar je gostovao u Poljskoj, Mađarskoj, Rusiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Belgiji, Španjolskoj i Izraelu.
Hrvatske novine vijesti
Snimku koncerta u trajanju od 53 minuta  pogledajte ovdje