Željko Pakledinac: Istupam iz članstva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

Politika
Typography

Sukladno članku 11.stavak 1.točka 1.Statuta Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini od 23.10.2009.godine, a nakon 14 godina članstva u "jedinoj relevantnoj političkoj stranci Hrvata u Republici Srbiji", sa danom, 27.05.2022.godine, ovom pismenom izjavom istupam iz članstva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.  

Ovim činom, istovremeno podnosim ostavku na sve funkcije koje sam do današnjeg dana obnašao i to: -na mjesto predsjednika MO DSHV Vajska, koju funkciju sam obavljao u tri mandata,-na mjesto predsjednika Podružnice DSHV Južno Podunavlje u dva mandata i -na mjesto člana Vijeća DSHV-a.

Kako sam na poslednjim lokalnim izborima u općini Bač, od 2020.godine na listi "Vojvodjanski front", osvojio odbornički mandat ispred DSHV-a, ovom prilikom Vas izvešćujem da na prvoj narednoj sjednici općine Bač, izlazim iz pomenute koalicije, ali ću mandat zadržati, te u buduće djelovati kao neovisni odbornik i nastaviti da se borim za interese hrvtatske nacionalne manjine u općini Bač, jer to dugujem svima onima koji su mi dali glas i prepoznali moj rad, za sve ove vrijeme. Rećiću samo činjenicu da sam ja jedini član u sadašnjem sazivu Hrvatskog nacionalnog vijeća, kome je to treći mandat, i da to još do sada nije pošlo nikome za rukom.
O razlozima istupanja iz članstva, kao i o svome radu, ne želim i neću govoriti, to ću ostaviti za neka nadam se "bolja vremena", ali napmomenuću samo jednu činjenicu da "provlačenje mene kroz blato" u protekli godinu dana, je samo doprinelo da donesem ovu Odluku. " Prebrojavanje krvnih zrnaca" članova moje obitelji je samo dokaz dokle pojedinci u "našoj" zajednici mogu da idu.
Ali, poštovane kolege, znate onu " Vrijeme je najbolji pokazatelj svega".
Istupam iz članstva "jedine relevantne političke stranke Hrvata u Republici Srbiji", čista obraza i mirne savesti, za razliku od nekih .......
Lijepi pozdrav,
Željko Pakledinac
Dipl. Pravnik