Ladislav Suknović izabran za novog ravnatelja NIU „Hrvatska riječ“ iz Subotice

Politika
Typography

Na 5. sjednici Upravnog odbora NIU „Hrvatska riječ“ održanoj 4. studenog za novog ravnatelja NIU „Hrvatska riječ“ kao jedini kandidat je izabran Ladislav Suknović. Suknović  obnaša i funkciju predsjednika Upravnog odbora NIU „Hrvatska riječ“.  

Upravni odbor NIU „Hrvatska riječ“: Ladislav Suknović (predsjednik), Josip Stantić (zamjenik predsjednika), Branimir Kuntić, Dragan Muharem, Marko Tucakov, Krunoslav Đaković, Josip Dumendžić, Tomislav Vuković, Karolina Bašić,
Ladislav Suknović je diplomirao  2003. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu kada se i zaposlio u Osnovnom sudu u Subotici. Od 2005. godine postavljen je za sudskog tumača za hrvatski jezik, a od 2008. godine ima diplomu medijatora, po završenoj obuci koju je sprovodio pokrajinski Ombudsman. Obnašao je dužnost Tajnika u prvom sazivu Hrvatskog nacionalnog vijeća, a od 2018. godine obnaša dužnost dopredsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća. Od 2007. godine predsjednik je HKPD „Matija Gubec” Tavankut. Dobitnik je priznanja Dr. Josip Andrić za doprinos kulturi 2016. godine, koju dodjeljuje Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji.
Dosadašnji ravnatelj Ivan Ušumović izabran je kao jedini kandidat 2016., a na toj dužnosti je zamijenio Ivana Karana, koji je bio ravnatelj NIU „Hrvatska riječ“, u dva mandata, 8 godina.
Novinaska izdavačka ustanova „Hrvatska riječ“ prva je profesionalna institucija Hrvata u Srbiji, osnovana Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine 2002. godine, s ciljem informiranja pripadnika hrvatske zajednice na hrvatskom jeziku. Osnivačka prava prenesena su 2004. godine na Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne manjine - Hrvatsko nacionalno vijeće. Prvi broj Hrvatske riječi je izašao 31. siječnja 2003. godine.
 
Powered by WordPress.