Održana manifestacije "Ikavica-govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“

HRVATI U SRBIJI
Typography

Hrvatsko kulturno društvo "Vladimir Nazor" Stanišić je po dvanaesti put organiziralo manifestaciju "Ikavica-govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“.  

"Ikavica" je održana u subotu 20. studeni.2021.godine u dvorani MKUD "Ady Endre" u Stanišiću. Na manifestaciji su bila četiri bloka.
 
Na bunjevačkoj ikavici nastupila je Željka Vukov iz Subotice  koja je pročitala trećenagrađenu pismu na našem natječaju autora Tomislava Vukov.
Na šokačkoj ikavici nastupili su HKPD "Silvije Strahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega i Anita Đipanov Marjanović iz Monoštora koja je recitirala prvonagrađenu pismu  autorice Marice Mikrut iz Sombora.
Na hercegovačkoj ikavici nastupili su Sinovi Hercegovine iz Širokog Brijega (BiH) koji su pivali rere i svoje dvije autorske pisme.
Na dalmatinskoj ikavici nastupila je književnica iz Beograda Ljljiljana Crnić koja je recitirala svoju drugonagrađenu pismu; ženska klapa "Tamarin" iz Solina koja je otpivala 4 pisme, spisateljica Mia Sesartić iz Solina koja je pročitala nekoliko zgoda opisanih u njenoj knjizi i spidsatelj   i Ante Tešija rodom iz Ogorja (odakle je koloniziran veliki broj Hrvata u Saveznoj kolonizaciji u Stanišić )koji je pročitao svoje dvije pjesme.
Hrvatsko kulturno društvo "Vladimir Nazor" Stanišić
 
Powered by WordPress.