Održana skupština HAŠK „Zrinjski“ iz Subotice

Sport
Typography

Članovi Udruge i Šahovskog kluba HAŠK „Zrinjski“ iz Subotice održali su 20. rujna u Domu DSHV godišnju skupštinu, na kojoj je iznijet rad udruge u periodu 2015,/2016.. Skupština HAŠK „Zrinjski“ jednoglasnom odlukom prihvatila je financijsko izviješće i planove rada za predstojeće razdoblje, a uručena su i priznanja počasnim članovima udruge Branku Horvatu i Petru Duliću.


„Iz godine u godinu Udruga i šahovski klub Zrinjski iz Subotice osnažuje svoju ulogu u hrvatskom nacionalnom korpusa, usprkos ostvarivanju planova uz veoma malo novčanih sredstava. Sukladno potencijalima, stupa se naprijed, i tako smo u Regionalnoj ligi Subotica osvojili prvo mjesto i plasirati se u viši rang natjecanja u Sjevernobačku ligu, u kojoj u novoj sezoni dijelimo 5 mjesto. Uspješno smo ostvarivali suradnju sa klubovima iz Hrvatske, te bili njihovi gosti i organizirali uzvratene posjete.
Sukladno očekivanim sredstvima, u listopadu ugostiti ćemo šahovske klubove iz Donjeg Miholjca, Valpova i Donjih Andrijevaca, a planiramo gostovati u Mostaru kod tamošnje udruge „Zrinjski“ i osnovati stolno-tenisku sekciju.“, rekao je Marinko Miković, predsjednik Udruge i Šahovskog kluba HAŠK „Zrinjski“.
„Udruga i Šahovski klub HAŠK „Zrinjski“ su za primjer u zajedniciji koja je svojim radom izišla iz amaterizma uz malo sredstava i mogu biti ponosni na vlastite uspjehe kao i na svoju odlučnost kada su neki članovi udruge i iz hrvatske zajednice htjeli da se iz naziva ukloni hrvatsko ime tj. HAŠK. Nadam se da će se naći sredstava za formiranje i rad šahovske škole, da mladi ne odlaze iz kluba.“, rekao je Zlatko Ifković predsjednik Hrvatske nezavisne liste i urednik Hrvatskih novina, koji je je uz Josipa Horvata predsjednika udruge CroArt, jedino od gostiju nazočio Skupštini.

Powered by WordPress.