Braća Sinković europski prvaci, Martinu Mačkoviću brončana medalja

Sport
Typography

Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.   

Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred posade Italije i posade Srbije za koju je veslao subotičanin Martin Mačković. 
Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.
 
Martin Mačković rođen je u Subotici.Veslanjem se bavi od 2005.. Sudionik triju svjetskih prvenstava u veslanju, u korejskom Chungjuu 2013., nizozemskom Amsterdamu 2014. te francuskom Aiguebeletteu 2015. godine. Godine 2015. osvojio je brončanu medalju Svjetski prvak 2016. u dvojcu bez kormilara s Viktorom Pivačijem na svjetskom prvenstvu u kategoriji seniora do 23 godine. Na dva svjetska prvenstva za seniore do 23 godine, u Vareseu 2014. i Plovdivu 2015., Mačković i Pivač su osvojili broncčane medalja.