Natječaj za kratku priču HKPUDa "Stanislava Prepreka"

Vijesti
Typography

Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo "Stanislav Preprek" iz Novog Sada raspisuje natječaj za kratku priču. Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom. Tema priče je slobodna.   

  

Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom ne će biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.
Priča može imati najviše 8.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12.
Priča se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu:
HKUPD „Stanislav Preprek",
Cara Dušana 4,
21 000 Novi Sad,
ili na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek@gmail.com, pri čemu u rubrici „subject" treba naznačiti ime i prezime autora.
Rok slanja priče je 1. kolovoza 2019. godine.
Peteročlano uredništvo odabrat će najboije radove za Zbirku kratkih priča „Preprekova jesen 2019.", koja će biti tiskana od strane Društva, te će tročlani žiri rangirati prve tri.
Na promociji Zbirke, predviđenoj za  listopad 2019. godine uz prigodni program članova HKUPD „Stanislav Preprek", prvoplasirane tri priče će pročitati autori.
 
                                                               Krešimir Tkalac
                                                               predsjednik HKUPD „Stanislav Preprek" Novi Sad
 
 
Powered by WordPress.