Aktualnosti iz Subotica: Broj obolelih 15

Najave
Typography

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici, u skladu sa najnovijim mjerama Vlade Srbije a u cilju sprečavanja širenja virusa, nakon sjednice održane 21. ožujka izdao je naredbu kojom se od večeras u 20 sati u potpunosti obustavlja javni prijevoz na teritoriju grada Subotice. Od danas se na teritoriju grada obustavlja u potpunosti rad kafea i restorana (osim dostave hrane), tržnih centara, kladionica, kazina i automat-klubova                         

Po naredbi Gradskog štaba od sutra, 22. ožujka, zatvaraju se sve tržnice na teritoriji Grada Subotice.
 
Prema uputstvima  Vlade, biće dozvoljena dostava hrane, automobilski privatni i taksi prevoz.
Ranije je gradski štab već naložio dezinfekciju javnih površina, ulica, prilaza zdravstvenim ustanovama, dečjih igrališta, autobuskih stajališta, šetališta, platoa, staza u parkovima i slično.
U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i aktuelnom epidemiološkom situacijom, još jednom apelujemo na naše sugrađane da budu maksimalno savjesni i odgovorni, i da se striktno pridržavaju svih preporuka u cilju zaštite  zdravlja.
Apelujemo takođe na sve one koji su u poslednjih 14 dana doputovali u zemlju, da se u najkraćem roku jave nadležnom Zavodu za javno zdravlje i da poštuju mere samoizolacije. Ovom apelu pridružuju se i svi naši zdravstveni radnici. 
 
Gradski stožer za izvanredne situacije je, na petoj izvanrednoj sjednici održanoj danas, donio naredbu kojom se nalaže Gradskoj upravi Grada Subotice, Tajništvu za financije, da u Upravi za trezor otvori namjenske račune za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih osoba za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19. U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže se da izdvoji novčana sredstva u iznosu od šest milijuna dinara koja će biti opredijeljena za nabavu paketa koji bi sadržavao osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju. Paketi će se davati korisnicima mirovina na teritoriju grada Subotice koji primaju mirovine s najnižim iznosima.
Naredbom se zabranjuje rad kozmetičkim salonima i salonima za tretmane za uljepšavanje, salonima za masažu, pedikir i manikir i frizerskim salonima na teritoriju grada Subotice. Zabranjuje se, također, rabljenje parkova, dječjih i rekreacijskih igrališta na teritoriju grada Subotice.
 
Ova naredba primjenjuje se od 27. ožujka 2020. godine. Provođenje ove naredbe kontrolirat će mjerodavna tajništva Gradske uprave.
 
Naredba je donesena na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja, imajući u vidu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja
 
  Zapovjednik stožera za izvanredne situacije
  Gradonačelnik Bogdan Laban
 
U Srbiji je do 15 časova, 4. travnja, registrirano ukupno 1624 potvrđenih slučajeva, broj oporavljenih je 44, a preminulo je 44. Od broja obolelih od  virusa COVID-19 15 je iz Subotice. Prema zvaničnim podacima sa sajta https://covid19.data.gov.rs/ u Subotici se 1505 lica nalaze u samoizolaciji na dan 4. travnja.
 
Tabelarni prikaz gradova i opština u kojima su potvrđeni najveću broj slučajevi koronavirusa:
Podaci se odnose na period od 6.3.2020. do 29.3.2020
Grad Beograd 352
Grad Niš 59
Valjevo 50
Ćuprija 49
Kragujevac 21
Kruševac 20
Vranje16
Čačak 12
Novi Sad 10
Subotica 15
 
Tabelarni prikaz gradova i opština u kojima se najveći broj lica nalaze u samoizolaciji na dan 4. travnja:
1Beograd  16424
2Novi Sad  3864
3Loznica    3760
4Niš           2407
5Priboj       1820
6Preševo    1734
7Novi Pazar1685
8Subotica   1505
9Leskovac   1499
10Šabac      1296
 
 
 
Powered by WordPress.